Varför behövs vi

Vi borde inte


behöva finnas.


Just nu får ungdomar som kommit ensamma till Värmland, på flykt från krig och förföljelse, hantera konsekvenserna av en krånglig och krävande lagstiftning. Världen i Värmland är ett nätverk av ideella krafter som vill förbättra situationen för människorna som hamnar i kläm i och med den nya gymnasielagen. Vi måste när andra blundar för sitt ansvar. Med din hjälp kan vi göra mer för fler.

 

Tillsammans är vi starkare

Världen i Värmland stöttar praktiskt och ekonomiskt när och där det behövs. Samtidigt som de ensamkommande ungdomarnas liv i Värmland ger dem nya möjligheter innebär de byråkratiska omständigheterna en vardag fylld av ovisshet, stress och oro eftersom många saknar såväl pengar till mat och kläder som tak över huvudet under tiden deras ansökan handläggs.

Du kan stötta Världen i Värmland genom att ge av din tid som volontär, bli fadderfamilj och erbjuda frivillighem eller genom att skänka pengar. Gör vad du kan och gör skillnad på riktigt!

Gör vad du kan och gör skillnad på riktigt!

Bidra ekonomiskt

Alla bidrag är lika viktiga, oavsett storlek. Med din hjälp kan vi göra mer för fler. Pengarna används oavkortat för att göra livet mer drägligt för våra ungdomar.

Bli volontär

Ta en fika, skjutsa någon, träna ihop, följ med till myndigheter, peppa, trösta. Skaffa handdukar eller ett par skor. Skriv en debattartikel. Tillsammans blir vi starkare.

Bli frivilligt familjehem

Att veta att man kan sova någonstans och att det finns människor som bryr sig betyder allt. Utan en säng går det inte att klara skolan...

Kontakta oss

Världen i Värmland stöttar praktiskt och ekonomiskt när och där det behövs.

Hör av dig så berättar vi mer.

Vi behöver dig!

Världen i Värmland är ett nätverk av volontärer och ideella krafter som stöttar praktiskt, ekonomiskt och känslomässigt där och när det behövs. Just nu syftar våra insatser till att förbättra situationen för de ensamkommande unga flyktingar som fastnar i byråkrati och faller mellan stolarna i och med den nya gymnasielagen. Lokala grupper och initiativ finns i hela Värmland. Vi hjälps åt, vi gör skillnad och vi ger inte upp.

E-post: info@varldenivarmland.se

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA

Swish: 123 262 5648

Bankgiro: 510-3338

FÖLJ OSS

© Världen i Värmland 2018-