Bli volontär

Bli volontär. Gör vad du kan och gör skillnad på riktigt

Vi behöver bli fler och det finns mycket att göra! Det finns flera sätt att vara volontär på, förhoppningsvis finns det något som passar din kompetens och livssituation.

"Ikväll fick jag besök av en av de som vi hjälpt söka uppehållstillstånd. Efter 4 långa år fick jag krama honom och beundra hans kort som visar att han får stanna här. Han har inte kunnat äta eller sova under de sista två åren. Ikväll drack vi te och han åt upp alla mina mandelbiskvier och tog med en näve hem."

Vad du kan bidra med som volontär

Operativ volontär

Som operativ volontär jobbar du med boende, har kontakt med frivillighem och sköter kontakter med sjukvården.

Du behöver kunna hoppa in med kort varsel för akuta ärenden.

Volontär inom påverkansarbete

Som volontär inom påverkans-arbete driver du nätverkets frågor gentemot tjänstemän, politiker, samarbetsorganisa-tioner och media. Ditt arbete sker på lokal, regional och nationell nivå.

 

Administrativ volontär

Som administrativ volontär jobbar du med sådant som rör nätverkets organisation; ekonomi, bidragsansökningar samt intern och extern kommunikation.

Integration &

meningsfull fritid

Som volontär inom integration och meningsfull fritid stöttar du ungdomarna i att komma in i det svenska samhället och att hitta fritidsaktiviteter som passar dem. Det kan även handla om att stötta med läxläsning och att tillsammans med dem arrangerar utflykter eller andra aktiviteter.

Mentor/ Kontaktperson

Som mentor/kontaktperson följer du en eller flera ungdomar under en längre tid och arbetar med att skapa bra kontakter med myndigheter och samhällsservice, som Migrationsverket, socialtjänst, skola och vård.

Världen i Värmland är ett nätverk av volontärer och ideella krafter som stöttar praktiskt, ekonomiskt och känslomässigt där och när det behövs. Just nu syftar våra insatser till att förbättra situationen för de ensamkommande unga flyktingar som fastnar i byråkrati och faller mellan stolarna i och med den nya gymnasielagen. Lokala grupper och initiativ finns i hela Värmland. Vi hjälps åt, vi gör skillnad och vi ger inte upp.

E-post: info@varldenivarmland.se

HJÄLP OSS ATT HJÄLPA

Swish: 123 262 5648

Bankgiro: 510-3338

FÖLJ OSS

© Världen i Värmland 2018-